Kontakta oss

Skicka ett meddelande

Jesper Johansson

Leg. Naprapat

Jesper Johansson Kroppsforum Uddevalla
Examinerades från Naprapathögskolan -02. Legitimation sedan 2003. Sitter i styrelsen som Vice Ordförande från 2011 i Svenska Naprapatförbundet och har suttit som ledamot sedan 2009. Var medicinskt ansvarig för IK Oddevold 2003 – 05. Säsongen 2008/2009 var Jesper med i det medicinska teamet bakom Kropps dam, elitserien i handboll.

Föreläser om idrottsskador, uppbyggnadsträning, rehabilitering, stretching samt utbildar sjukvårdspersonal till Diplomerade massörer och har kurser i stretching och triggerpunkter för denna målgrupp. Jobbar kliniskt på Kroppsforum där han tar emot patienter med olika besvär i rörelseapparaten (rygg och leder) samt idrottsutövare från framförallt handboll, fotboll och hockey.

Nora Jönsson

Naprapat

Nora Jönsson har studerat på Naprapathögskolan. Hon är idag naprapat och diplomerad massör samt licenserad personlig tränare EQF nivå 4. Nora tar emot patienter för naprapatbehandlingar samt massage.

Epost: nora.jonsson@kroppsforum.se

Jan Royson

Leg. Naprapat

Examinerades från Naprapathögskolan -91. Legitimation sedan 1994.
Janne har drivit kliniker i både Uddevalla och Kungshamn och arbetat mycket med uppdrag inom idrott, bland annat många år för alpina landslaget.
Under flera år höll Janne i utbildningar om fötter och biomekanik för andra vårdgivare men de senaste åren har Janne arbetat med affärsutveckling och drivit och sålt bolag inom hälsa. Nu ser Janne fram emot att få träffa och hjälpa patienter igen.

Epost: jan.royson@kroppsforum.se

Josefin Wingård

Leg. Naprapat

Josefin Kroppsforum Uddevalla

Examinerad från Naprapathögskolan vt 2011. Josefin är utbildad yogalärare och danspedagog och har sedan år 2000 undervisat i dans och gymnastik. 2010 utformade hon LiJo-teknik som är en kroppsvänlig träningsform som kombinerar naprapati, dans och yoga.

Josefin är medlem i Svenska Naprapatförbundet och har genom medlemskapet en patient- och ansvarsförsäkring. Jobbar kliniskt på Kroppsforum där hon tar emot patienter med olika besvär i rörelseapparaten (rygg och leder) samt idrottsutövare från framförallt dans, yoga och gymnastik.

När samspelet mellan muskler och leder inte fungerar optimalt kan besvär uppkomma i form av spänningar, stelhet, värk, smärta eller skada. Naprapati betyder korrigera orsak till lidande. Målet med behandlingen hos Josefin är att återskapa naturlig rörelseförmåga och smärtfrihet.

MammaMage – Grundträning för alla mammor

Läs mer om MammaMage

Vad är MammaMage?

Mammamage konceptet är framtaget av Katarina Woxnerud, Leg Naprapat

Under graviditeten töjs magmusklerna ut i takt med att barnet växer. Det är helt naturligt. Ju mer magen växer inifrån desto mer påverkas magmusklerna. De djupa magmusklerna töjs ut och blir efter förlossningen långa och slappa, som ett gammalt gummiband.
De yttre magmusklerna förflyttas åt vardera sidan på kroppens framsida när att magen växer. Musklerna fäster in i ett brett band vid magens mitt och detta band kan dras sönder och skiktas. Det är den separationen som kallas diastas.

En diastas kan ge
– ont i ryggen
– oförmåga att stabilisera magen
– mag- och tarmbesvär
– en putande mage.

MammaMage träning är en grundträning för att mammor ska bibehålla god bålkontroll under graviditet och återfå bålkontroll och styrka i de djupare magmusklerna samt bäckenbotten efter graviditet. Med denna träning kan vi minska diastasen och en putande mage. Med det individanpassade upplägget förebygger vi rygg-/bäckenbesvär och vi skapar förutsättningar för att du ska kunna återgå till motion och idrott på den nivå du önskar.
Vid bokning av MammaMage görs en grundlig undersökning av just din diastas och bålkontroll. Du får ett individanpassat träningsupplägg utifrån var du befinner dig och vad du har för målsättningar. Du får hjälp med tekniken att aktivera muskulaturen på rätt sätt.

E-post: josefin.wingard@kroppsforum.se

Linus Östling

Certifierad MassörLinus Kroppsforum Uddevalla

Examinerades från nordens största och äldsta skola för kroppsterapi på Axelsons Gymnastiska Institut till certifierad massör, av branschrådet, svensk massage och massage terapeut 2011.

På Axelsons Gymnastiska Institut har Linus utbildat sig inom bl a klassisk svensk massage, muskulering och revolvering.

Linus har tidigare varit verksam bla. inom handboll (Kroppskultur, Uddevalla HK och Lysekil HK), fotboll och golf. Nu blir det mest skog och natur med sin hund och vardagsmotion.

Epost: linus.ostling@kroppsforum.se

Malin Ljungqvist

Massör

Malin har en bakgrund som aktiv friidrottare och friidrottstränare under många år. Hon är också licensierad personlig tränare EQF nivå 4.