Naprapati

För att få kalla sig Legitimerad Naprapat krävs totalt 5 års utbildning. Naprapatprogrammet vid Naprapathögskolan i Stockholm är en 4-årig heltidsutbildning inom manuell medicin. Utbildningen består av både teoretisk, praktisk och klinisk undervisning. Efter examen vid Naprapathögskolan följer 1 års Legitimationspraktik som är underställd Socialstyrelsen. Där gör naprapaten 9 månaders praktik hos redan Legitimerad Naprapat och 3 månaders praktik inom offentlig sjukvård. Efter det kan Naprapaten ansöka om Legitimation hos Socialstyrelsen.

Alla naprapater på Kroppsforum är Legitimerade och medlemmar i Svenska Naprapatförbundet och har därigenom en patient- och ansvarsförsäkring.

Naprapaten undersöker, förebygger, diagnostiserar, behandlar, och rehabiliterar och förebygger smärttillstånd och nedsatt funktion i alla delar av rörelseorganen. En naprapat utgår alltid från helheten och tar hänsyn till såväl kroppsliga som psykologiska och sociala faktorer som kan bidra till att smärta och andra besvär uppstår. En naprapat är expert inom manuell medicin och använder sina händer i de olika behandlingsteknikerna. Manipulation och mobilisering som syftar till att återskapa funktion i leder kombineras med massage, bindvävstekniker och stretching riktade mot kroppens mjukdelar.

En naprapat kan behandla de flesta besvär som kommer från rörelseapparaten (leder och muskler), till exempel ryggskott, nackspärr, musarm, idrottsskador, huvudvärk, migrän, ischias, axel-, armbåge-, knä-, höft- och hälsenebesvär.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER
Telefontider
Måndag - Torsdag 08:00 - 17:00
Fredag 08:00 - 16:00

Tel: 0522 66 55 30

Du är alltid välkommen att boka via webben eller maila oss frågor på info@kroppsforum.se